• by:
 • February 16th, 2022
 • Category:

Projectingenieur klimaatadaptief waterbeheer


In het kader van onze groei, zijn we op zoek naar een projectingenieur ‘klimaatadaptief waterbeheer’.

Projectingenieur klimaatadaptief waterbeheer

Vacancy

Projectingenieur klimaatadaptief waterbeheer

Functie

In het kader van onze groei, zijn we op zoek naar een projectingenieur ‘klimaatadaptief waterbeheer’.

Als projectingenieur klimaatadaptief waterbeheer begeleidt je je klant van A tot Z naar een meer klimaatadaptieve omgeving: van analyse over visievorming en impactberekeningen tot stakeholdermanagement.

Jobinhoud
 • Je realiseert op een zelfstandige manier eigen projectopdrachten: je maakt een uitgebreide analyse van het watersysteem voor een bepaald gebied (privé of publiek terrein), je bedenkt oplossingsscenario’s en remediërende maatregelingen, zoals onder meer duurzame afwateringssystemen, infiltratiegebieden, wachtbekkens … Je concludeert en formuleert je adviezen in overleg met de klant.
 • Je doet specifieke berekeningen en analyses (onder meer aan de hand van hydraulische modellen en tijdreeksen), je overlegt met collega’s, bouwt scenario’s, concludeert en formuleert je adviezen.
 • Je stelt gestructuureerde rapporten op en presenteert ze met overtuiging aan klanten en bevoegde overheidsdiensten.
 • Je bent een coördinerende/ondersteunende projectleider bij de uitvoering van grotere studies. Je mentort hierbij mogelijks één of twee jongere projectingenieurs. Tevens word je ondersteund  door je teamleider en andere meer ervaren collega(s) binnen de organisatie.
 • Je deelt kennis en ervaringen die van belang zijn voor de organisatie en de directe collega’s.
Jouw profiel
 • Je hebt een masterdiploma als (bio)ingenieur of in wetenschappen (geografie, geologie, fysica …), of gelijkwaardig door ervaring
 • Je hebt sterke interesse in waterbeheer in het algemeen
 • Je hebt minimum een eerste professionele ervaring in modellering/in de watersector
 • Kennis van specifieke softwarepakketten zoals GIS (bv. ArcGis of QGIS), InfoWorks, Python, R … is een pluspunt  
 • Je bent een teamplayer 
 • Je bent leergierig, iemand die initiatief neemt en de lat voor zichzelf durft hoog te leggen 
 • Je hebt verantwoordelijkheidszin en een klantgerichte ingesteldheid
 • Je hebt een vlotte pen en kan heldere rapporten opmaken
 • Je gaat zorgvuldig te werk
 • Je bent Nederlandstalig. Engels en/of Frans is op professioneel niveau.
Wat biedt HydroScan

Naast een competitief salaris, aangevuld met een ruim pakket aan extralegale voordelen, bieden we je ook:

 • Impact. Je werkt mee aan een integraal, klimaatadaptief en duurzaam waterbeheer voor Vlaanderen.  
 • Verantwoordelijkheid. Je krijgt jouw eigen projecten toegewezen. Autonomie en eigen initiatief zijn belangrijk. Tegelijk geniet je coaching in het kader van verdere evolutie en groei.
 • Persoonlijke ontwikkeling. Mogelijkheden om je professionele grenzen te verleggen, en loopbaanmogelijkheden in de diverse domeinen van integraal waterbeheer.
 • Inspraak in een groeiend bedrijf met een start-up mentaliteit (horizontale structuur) dat ten volle inzet op innovatie.
 • Flexibiliteit. Met mogelijkheden voor thuiswerk en keuze van werkplek: Leuven, Gent, Antwerpen, Gembloux. 
 • Dynamische en respectvolle werkomgeving. Motiverende en open bedrijfscultuur. Lees hieronder wat onze medewerkers hierover zelf vertellen
Hoe reageren
Interesse om ons team te versterken? Stel nu je kandidatuur en mail naar humanresources(at)hydroscan.be.

Over Hydroscan

Beschikbaarheid water en leveringszekerheid zijn een enorme uitdaging in de wereld van morgen. Door klimaatveranderingen en toenemende urbanisatie wordt onze maatschappij bovendien meer en meer geconfronteerd met extreme situaties van overstromingen en droogte …

HydroScan wil als een onafhankelijk Belgisch bedrijf, opgericht in 2003, een antwoord bieden aan bovenstaande uitdagingen. We zijn een sterk groeiende en toonaangevende expert in integraal en duurzaam waterbeheer en vooruitstrevend in het aanbieden van smart water solutions (Internet of Water).


De combinatie van onze knowhow in doorgedreven modellering met real-time data resulteerde onder meer in eigen softwareoplossingen: 
• Flood4Cast® ter voorspelling van urbane overstromingen – Eerste implementaties: BZA Antwerpen, provincie Vlaams Brabant, National Centre for Hydro-Meteorological Forecasting (Vietnam)
Lekdetectiesoftware LeakRedux® (2020) – Klanten van het eerste uur: De Watergroep, Pidpa, Vivaqua, AGSO Knokke-Heist en internationaal Hawacom (Vietnam), ONEE (Marokko)

Onze belangrijkste resultaatsgebieden:
Klimaatadaptief beheer van water resources met onder meer ruimtelijke masterplanning, hemelwater- en droogteplannen, oplossingsscenario’s en remediërende maatregelingen, zoals geïntegreerde en duurzame stedelijke afwateringssystemen 
• Accurate en realtime voorspelling van overstromingen en risicobeheersing 
• Slim on-site waterbeheer (industrie en residentiële sites) met onder meer water audits, beheer van lokale waterinfrastructuur, optimale inzet van natuurlijke waterbronnen, optimaal hergebruik ...
Reductie van niet-factureerbaar waterverbruik door lekdetectiesoftware en asset management bij drinkwatermaatschappijen
• Kostenbesparend riool- en assetbeheer
 
Onze klanten zijn lokale overheden en hun samenwerkingsverbanden (waterintercommunales, gemeenten, provincies ...), drinkwatermaatschappijen, industrie en andere privépartners, zowel lokaal als internationaal.
 
We zijn met een 50-tal enthousiaste en hooggespecialiseerde medewerkers in het waterdomein. Met België als thuismarkt is HydroScan vandaag internationaal georiënteerd en breidt het momenteel uit naar Frankrijk en Duitsland, en Zuidoost-Azië.
 
We hebben vestigingen in Leuven, Gent, Antwerpen en Gembloux.
 
Meer informatie op www.hydroscan.eu
 

Werken bij HydroScan is werken in een motiverende en open bedrijfscultuur. Wat vertellen de medewerkers zelf?

Wat appreciëren de werknemers heel erg aan HydroScan? De vijf belangrijkste redenen waarom de huidige medewerkers voor HydroScan kiezen? Dit vertelden ze zelf tijdens een interne bevraging:
 
 1. Maatschappelijk belang.
  Water is een schaars goed. Het verminderen van drinkwaterverliezen, het verlagen van waterverbruik, het duurzaam inzetten van hemelwater zijn professionele bezigheden die bijdragen tot een duurzamere samenleving.
 2. Uitdagende projecten in verschillende expertise domeinen.
  Jobinhoudelijk kunnen onze wateringenieurs écht hun ding doen bij HydroScan, met de nodige uitdagingen in verschillende domeinen van integraal waterbeheer, zoals klimaatadapatief waterbeheer, hemelwaterplannen, flood forecasting, hydraulische modellering, bedenken van oplossingsscenario’s en remediërende maatregelingen zoals infiltratietechnieken, collectieve buffering, lekdetectie, realtime alerteringsystemen…
 3. Jong en dynamisch team
  De gemiddelde leeftijd bij HydroScan is 35 jaar,  met een sterke mix van jong talent en ervaren experts. Er heerst een collegiale werksfeer en een fijne teamspirit.
 4. Flexibiliteit
  HydroScan medewerkers kunnen flexibel omgaan met hun werktijd. Zo kan men bijvoorbeeld tijdens de werkdag een boodschap doen of naar de kapper gaan, en op een ander moment langer doorwerken.    
 5. Vrijheid binnen een structuur
  Medewerkers appreciëren het om zelfstandig te kunnen werken, om binnen een gegeven kader de nodige vrijheid te vinden.
 
hydroscan logo
Hydroscan HQ
Diestsesteenweg 104A
3010 Leuven
Belgium
tel +32 16 24 05 05
Hydroscan Gembloux
Rue Joseph Laubain 6
5030 Gembloux
Belgium
tel +32 81 72 85 20
Hydroscan Gent
Oktrooiplein 1
9000 Gent
Belgium
tel +32 475 86 08 40
Hydroscan Antwerpen/OPUS25
Sint-Pietersvliet
2000 Antwerpen
Belgium